6. Sınıf İngilizce Karışık Test Soruları

6. Sınıf İngilizce Karışık Test Soruları

1) A:What time is it?
B:……………………..(8.20)
A) It is eight to twenty.
B) It is half past eight.
C) It is a quarter to eight.
D) It is tweny past eight.

2) A:What is the day today?
B: ……………….
A) It is Monday.
B) It is on Monday
C) It is at two o’clock on Friday.
D) It is September.

3)- What time is it?( 15:45 )
a) It’s quarter past three a.m
b) It’s a quarter past three p.m
c) It’s a quarter to three p.m
d) It’s a quarter to four p.m

4) It is …………….  the  ………….  (5th) floor.
a) on/five
b) on / fifth
c) in/five
d) on/fifty

5) This is …….friend . …….. name is David.
Boşlukları doldurunuz .
A ) our My
C ) my His
B ) my It ‘s
D ) his Our

6)  I ‘m Pavarotti. I ‘m from Italy .I’…………….
Boşlukları doldurunuz .
A) French
C) English
B )Italy
D )Italian

7).My parents__________________ shopping at the moment.
a)do
b)are
c)is do
d)does

8)A:What is your sister’s name?
B:…….name is   Kate.
a)Their
b)Her
c.)It’s
d.)His

9)A:How old are you?
B: I am 12 (……) years old.
a)nineteen
b)eight
c)sixteen
d)twelwe

10)David and I……. friends.
a-)is
b-)am
c)are
d)do

11) Türkan ŞORAY is a famous………in Turkiye.
a)businessman
b)actor
c)waiter
d)actress

12)What nationality is Hans
a) He is German
b) He is Germany
c)He is from Germany
d)He’s in Germany

13) Are those cats or dogs?
a) Yes, they are cats
b) No they aren’t dogs.They are cats.
c) Those are dogs and cats
d) They are cats

14)Are those your…………….?
a)pencils
b)pencil
c)ruler
d)rubber

15) A:Have you got physical education lessons …………..Mondays?
B:Yes, I have
a)in
b)at
c)on
d)over

16)……………there…………..tickets for this night?
a)Is / some
b)Some / any
c)Are / any
d)Are / some

17)Is there…………. worker in the street?
a)some
b)any
c)a
d)an

18)………………a table in my bedroom
a)There are
b)This
c)There is
d)That

19)What time is it? (11:55)
a)It’s five past twelve.
b)It’s five to twelve
c)It’s twelve to five
d)It’s twelve past five

20)What is the day after Sunday?
a) Sunday
b)Tuesday
c)Monday
d)Wednesday

 

CEVAP ANAHTARI
01    D    11    D
02    A    12    A
03    D    13    D
04    B    14    A
05    C    15    C
06    D    16    C
07    B    17    C
08    B    18    C
09    D    19    B
10    C    20    C

 

 

1)We’re Jane and Rose.This is ………..house.
a)our
b)my
c)her
d)their

2)Are those motorbikes or……………?
a)bikesi
b)bike
c)bike’s
d)bikes

3)Is Mary a teacher or a fireman?
a)Mary is a teacher or a fireman
b)He is a teacher
c)She is teacher
d)He is a fireman

4)What are those?
a)They are cars
b)They are car
c)Those aren’t cars
d)Those is cars

5)Is this a cat?
a)No, it is a cat
b)Yes,  it is
c)Yes, they are
d)No, they aren’t

6) A:What is her nationality?
B:…………….Turkish.
a)She is an
b)Her is
c)She is
d)He is a

7)What colors are oranges?
a)They are brown
b)They are green
c)They are yellow
d)They are orange.

8)…………….many sisters have you got?
a)What
b)How
c)Where
d)Which

9) It is a quarter to five
a)7:30
b)4:45
c)5:45
d)5:15

10)She isn’t tall.
She is…………..
a)tall
b)old
c)young
d)short

11) They……………my shoes
a)is
b)am
c)are
d)isn’t

12) A:What colour is Turkiye’ flag?
B:It’s………………………
a)blue
b)white
c)red
d)red and white

(Kedi sandalyenin üzerinde)
13) A: Where is the cat?
B: The cat is ___________ chair.
a)under
b)between
c)on
d)in front of
14) . _________ Ali and Ahmet_______ a schoolbag?
a)Has / got
b)Got
c)Have
d)Have / got

15)………………….doctors.
a)He is
b)She is
c)It is
d)They are

16)My lunch is ………………….12:30
a)in
b)on
c)at
d)from

17)What time is it? (02:15)
a)It’s a quarter past two
b)It’s half past two
c)It’s a quarter to three
d)It’s two o’clock

18)A:What time is your football match?
B:It’s ………..seven o’clock
a)at
b)in
c)on
d)under

19)Choose the correct sentence

a)That are a boxes
b)These is a box
c)Those are boxes
d)Those are box

20)What time is it? (02:45)
a)It is a quarter past two
b)It is a quarter to two
c)It is a quarter to three
d)It is a quarter past two

 

CEVAP ANAHTARI
01    A    11    C
02    D    12    D
03    C    13    C
04    A    14    D
05    B    15    D
06    C    16    C
07    D    17    A
08    B    18    A
09    B    19    C
10    D    20    C

 

1)Her name …………Mary
a)are
b)is
c)am
d)aren’t

2)Musa and I aren’t ten years old…………….are nine years old
a)You
b)They
c)We
d)She

3) My father’s  son is my ………….
a) brother
c) sister
b) uncle
d) aunt

4) A lemon is………………..
a) pink
c) red
b) yellow
d) blue

5)…………..doctors
a)He is
b)She is
c)It is
d)They are

6)My lunch is ………….12:30
a)in
b)on
c)at
d)from

7)……………Ayşe……………on exam  tomorrow  ?
A)Has – got
B)have –  have
C)have- got
D) haven’t –gotç

8)What…………you  got  in  your  bag ?
a-has-has
b-have-has
c-  has- have
d- have- have

9)There  is  ……..  cheese   in  the  fridge,
but  there  isn’t   ………   butter.
a)   a  /  any
b)  any  /  a
c) some  / any
d)  some / an

10) There  is  ……   chair  in  my  room, but  there
aren’t   ……….  armchairs.
a)   a  /  any
b)  any  /  a
c) some  / any
d)  some / an

11)
(kedi masanın altında    )
There is a cat …………..the table.
a)on
b)under
c)at
d)in

12)

Resim
(Tabakta 5 elma var)

Are there any apples in the bowl ?
a)There isn’t any apple in the bowl.
b)There aren’t any apples in the bowl.
c)Yes, there are some apples in the bowl.
d)Yes, there is some apples in the bowl.

13)She is Sibel. …………….. dress is pink.
a) His
b)  My
c)Her
d) Your

14)Who draws plans for buildings?
a)Engineers
b)Nurses
c)Architects
d)Pilots

15) …………… has got a radio? Jane has.
a)When
b)What
c)Whose
d)Who

16) A:  _________ a sister ?
B: Yes , __________ .

a)     Have you got / I have
b)    What have you got / she hasn’t
c)    Have you got / I haven’t
d)    Has she got / I have

17) What …………………………….in your house?
a) have you got
b) are you
c) is you
d) has you got

18) A) ………………………..you in the living room?
B) Yes, I ……………………………………
a) Are / am
b) Can / can
c) Have / have
d) Is / am

19)Tom has got  a camera. He ……………. photo.
A)take
B)taking
C)can take
D)can’t take

20) A: ………………………. bottles of fruit juice are   there in the fridge?
B: There aren’t  ……………………
A)How many / same
B)How many / any
C)How much /same
D)How much / any

 

CEVAP ANAHTARI
01    B    11    B
02    C    12    C
03    A    13    C
04    B    14    A
05    D    15    D
06    C    16    A
07    A    17    A
08    B    18    A
09    C    19    C
10    A    20    B

1)A: …………… is your school number?
B : It is 1535.
A) Who
B) What
C) Whose
D) Which

2) Can you play tennis?
A)No, I can.
B)Yes, she can.
C)No, I can’t.
D)Yes, I can’t.

3)Can you touch the ceiling?
-    No, I can’t.
-    Why not?
-    Because it is too __________.
A)high
B)heavy
C)fat
D)hot

4)Alice: Who is she in front  of our house?
Brian: She is my ……………, sister of my mother.
A)aunt
B)uncle
C)brother
D)cousin

5)……………….sugar is there in the bowl?
A)some
B)How much
C)Any
D)How many

6)How ………… honey is there in the bottle?
A) many
B) much
C) what
D) more

7)I prepared thirty ……………….. for my son’s birthday party.
A) sandwich
B) sandwichs
C) sandwiches
D) sandwichies

8)Mary and I ……………. very hardworking students.
A) am
B) are
C) have got
D) has got

9) How many months are there in a year?
A)Seven
B) Six
C) Twelve
D)Thirty

10)I haven’t got………………….money
A)any
B) a
C) some
D)an

11)____________milk is there in the glass?.
A)how many
B)how much
C)a few
D)a little

12)How many oranges________there in the basket?
A)are
B)is
C)a few
D)a litlle

13)She ___________got a pink dress.
A)is
B)have
C)has
D)are

14) I get up ________6:30 o’clock.
A)on
B)  in
C)under
D)at

15)What’s the time?    4:15
A) It’s four fifteen.
B) It’s quarter to four.
C) It’s quarter to five.
D) It’s quarter past five.

16)A: Has Jack got a car?
B: Yes, he ……
A) has
B) does
C) do
D) have

17)Mehmet isn’t fat. He is …………………………..
A) beautiful
B) small
C) thin
D) thick

18)………..there…………supermarkets in this town?
Yes, there…………one  supermarket here.
A)Is / some / a
B)Are/ a / a
C)Are/ any / is
D)Is/ some/ are

19)How much ………….is there in this cake?
A)tomatoes
B)sugar
C)cake
D)shampoo

20)…………………..are there?
A)How much tomatoes
B)How many soup
C)How many tomatoes
D)How much potatoes

 

CEVAP ANAHTARI
01    B    11    B
02    C    12    A
03    A    13    C
04    A    14    D
05    B    15    A
06    B    16    A
07    C    17    C
08    B    18    C
09    C    19    B
10    A    20    C

1)How ……….money have you got?
A)much
B)many
C)some
D)any

2)I’m busy. I have ………time to chat with you now.
A)no
B)many
C)some
D)any

3)Have you got a computer?
Yes,……………
A)I got
B)can
C)I am
D)I have

4)………….your car?
It’s in the car park.
A)Which is
B)Who’s
C)When’s
D)Where’s

5)……….Bob ………..chocolate?
No, he doesn’t.
A)do / he
B)do / likes
C)does / like
D)does / likes

6)When does Ann…………in the mornings?
A)like
B)likes
C)get up
D)gets up

7)My brother’s birthday is ……………July.
A)on
B)at
C)in
D)under

8)………………….bottles of milk do you need?
A)How many
B)How much
C)Some
D)A few

9) A: Are there ………….oranges en the fridge?
B:Yes, there are a few oranges.
A)some
B)many
C)much
D)any

10)There is ………..honey in the jar.
A)some
B)any
C)a few
D)many

11)Why can’t Jack play tennis?
A)Because he isn’t too ill.
B)Because he is too clever.
C)Because he is too young.
D)Because he is too tired.

12) A : Our baby ________________ speak
B : Why?
C: Because he is _______________
Fill in the blanks with suitable words?
A)can / too old
B)can’t / too young
C)can / too ill
D)can’t / too hot

13) A: I am a new student in this school. I have got .…………… friends
A)a
B) a few   xx
C) much
D) a little

14) A: The exam is ……  10:30  ……  Monday
A)  on  on
B)  at  in
C )   in    at
D) at on

15) A: …………………..butter is there in the fridge?
B: There is some butter in the fridge.
A)How many
B) Which
C) How much
D) What

16) A:What is the first month of the year?
B:It’s ………………………….
a)December
b)February
c)January
d)May

17) A:What are……………..?
B:…………are computers.
a)these / It
b)they / It
c)these / They
d)those / It

18) What are……………….?
a)that
b)this
c)these
d)it

19) A:………………………..are you from?
B:…………. am from England
a)How – I
b)What – You
c)Who – You
d)Where- I

20) How ………….. you today?
a) are old
c) old is
b) old
d) are

CEVAP ANAHTARI
01    A    11    D
02    A    12    B
03    D    13    B
04    D    14    D
05    C    15    C
06    C    16    C
07    C    17    C
08    A    18    C
09    D    19    D
10    A    20    D

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>